Premierul Victor Ponta a reafirmat luni că trecerea clasei pregătitoare, denumită și clasa zero, de la grădiniţă la şcoală reprezintă o greşeală.

El a arătat că nu este de acord cu această măsură şi a precizat că l-a chemat pe ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, să aibă o discuţie în acest sens.

„L-am chemat astăzi pe ministrul Educaţiei să-mi explice. Mie mi se pare o greşeală şi vreau să îmi explice exact ce se poate face în acest an, pentru că eu cred că ar trebui clasa pregătitoare să rămână la grădiniţă”, a spus premierul.

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că va exista în continuare clasa pregătitoare, iar înscrierile vor fi mult mai relaxate şi se vor desfăşura după criterii generale stabilite de către Ministerul Educaţiei şi cele particulare, ale unităţilor de învăţământ.

„Aş vrea să precizez pentru a mia oară de la momentul învestirii mele în funcţia de ministru al Educaţiei că până la această oră nu există nicio decizie în legătură cu clasa pregătitoare, alta decât cea legală, respectiv că ea va funcţiona. Anul acesta va fi un mai uşor întrucât vorbim de o singură generaţie, respectiv cei care intră în clasa pregătitoare, şi nu ca anul trecut când am avut două generaţii, respectiv cei care intrau în clasa pregătitoare şi cei care intrau în clasa întâi. Totodată, revin şi asupra informaţiei transmise încă din decembrie, care face referire la înscriere, aceasta urmând să fie mult mai relaxată, după criterii generale stabilite de către MECTS şi particulare vizând unităţile de învăţământ”, a mai spus Remus Pricopie.