Mai bine de o sută de salariaţi de la combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea protestează vineri în faţa pavilionului administrativ al societăţii, cerând demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, şi solicitând venirea la Vâlcea a premierului Victor Ponta pentru dezamorsarea situaţiei tensionate.

În timp ce salariaţii Oltchim protestează în faţa clădirii administraţiei combinatului, o delegaţie a lor discută cu administratorul special al combinatului.

Potrivit liderului sindical Mihai Diculoiu, salariaţii scandează lozinci împotriva administratorilor speciali ai combinatului, cer demisia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, şi solicită ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea pentru a dezamorsa conflictul.

„Se fac două săptămâni de când protestăm nemulţumiţi de restanţele salariale şi de lipsa perspectivelor de repornire a combinatului la capacitatea de 65%. Oamenii au ieşit zilnic la pavilionul administrativ, au blocat în mai multe rânduri drumurile naţionale 64 şi 67, au protestat la Prefectura şi Primăria Râmnicu Vâlcea, dar văd că răspunsurile întârzie”, a declarat preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, inginerul Mihai Diculoiu.

Potrivit sursei citate, marţi, la Bucureşti, va avea loc un miting „de amploare” în faţa Guvernului României, la care vor participa salariaţi ai Oltchim, dar şi colegi ai acestora de la Diviziei Petrochimice Bradu, de la Piteşti.

Tot vineri, peste 300 de salariaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu aparţinând combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat în faţa pavilionului administrativ al societăţii, nemulţumiţi că nu şi-au primit banii în ultimele trei luni şi de disponibilizările anunţate de către administratorul judiciar, la ora transmiterii acestei ştiri protestul acestora fiind încheiat.

Liderul sindical al Diviziei Petrochimice Bradu, Marian Dumitru, a declarat că angajaţii îşi cer drepturile salariale restante pe trei luni, cele 55 de procente din lichidarea pe februarie, repornirea Diviziei Petrochimice unde lucrează, dar şi preluarea, de către Oltchim, a Rafinăriei Arpechim Piteşti, aflată în prezent la OMV Petrom.