Rar a putut vedea votantul român manipulări mai grosolane ca sondajele favorabile Elenei Udrea apărute în Evenimentul Zilei, același ziar care o dădea în mod eronat, în 2013, drept câștigătoare în competiția cu Vasile Blaga.

Același ziar care o laudă fățiș, de dimineața până seara, drept cea mai deșteaptă, cea mai curată, cea mai bărbată.

Din păcate, datele din amuzanta improvizație făcută repede în Excel sunt infirmate de toate celelalte sondaje, dar și de legile matematicii și statisticii, care spun, că atunci când aduni procentele din sondaje, trebuie să dea 100%.

Ori, din sondajul respectiv, lipsesc nu mai puțin de 18 procente.

sondaj udrea

Manipularea grosolană a fost demascată involuntar chiar de președintele Traian Băsescu în emisiunea de la Robert Turcescu:

“Pentru că te poţi întreba, de ce nu apare Forţa Civică, de ce nu apare UDMR. Pentru că nu a fost de interes pentru beneficiar, care e PMP. Nu i-a interesat ce procentaj are Forţa Civică, ce procentaj are UDMR şi atunci graficele şi cărţulia reflectă numai ce îi interesează pe ei”.

Opaaaa! Păi atunci nu mai bine niște sondaje în care Elena Udrea să ia din prima 100% sau chiar mai mult?

Adevărul e că doamna Udrea are mare nevoie de manipulări pentru că partidul domniei sale, după toate gafele de campanie și toate asocierile nefericite (inclusiv cu persoane dubioase de-a dreptul), cu greu va lua și un 5%.

E un semn al disperării că Elena Udrea a început din nou să-și împartă singură procente, cu asentimentul și sprijinul generos al lui Traian Băsescu:

“Elena Udrea este singurul om care creşte, l-a depăşit în încredere şi pe Crin Antonescu…E singurul om politic care creşte”, a mai spus joi seara Traian Băsescu, recunoscând, totuși, pentru a mai dilua din exagerăriile grosolane pro-PM și Elena Udrea, că “PMP nu are structuri să ducă electoratul la vot”.

Situația e destul de albastră la PMP, dar Elena Udrea și Traian Băsescu trebuie să întrețină iluzia pentru cei care aleargă să lipească afișe.

Așadar, Elena Udrea își va mai comanda niște sondaje. Unele care vă vor șoca din nou. Din care veți afla că Elena Udrea a depășit granițele României și ale Europei și că stă mai bine în sondaje chiar decât Obama.

Dintr-un anumit punct de vedere, Elena Udrea chiar a depășit granițele țării cu această telenovelă ieftină (de la salturi cu parașuta, la poze pe plajă și chiar sondaje grosolane) de care mulți probabil se crucesc și care aruncă în derizoriu puținele lucruri normale și serioase care au mai rămas în politica românească.