Teatrul Național de Operetム„Ion Dacian” din București joacムla Timișoara spectacolul „Romeo și Julieta”, musical  pop-rock  creat de Gerard Presgurvic dupムcelebra piesムa lui William Shakespeare, producție realizatムprintr-o colaborare româno-maghiarăƒ.
Evenimentul va avea loc duminicăƒ, 30 septembrie, de la ora 19, pe scena Teatrului Național Timișoara, în cadrul unui turneu național pe care organizatorii îl  anuntă drept €œcel mai amplu realizat de o instituție muzicalムdin România”.

„€œRomeo și Julieta”, unul dintre cele mai cunoscute musicaluri de origine francezăƒ, nu a mai fost montat pe o altムscenムdin România pânムacum. Spectacolul a avut premiera pe scena Teatrului Național de Operetムîn aprilie 2009,  fiind în aceeași stagiune desemnat drept spectacolul anului  în cadrul Galei Premiilor Anuale ale Revistei Actualitatea Muzicalăƒ. Musicalul pop-rock este o colaborare româno-maghiară, echipa de creație a spectacolului de la București fiind responsabilムși pentru succesul obținut de variantă montatÄă pe scena Teatrului de Operetムși Musical din Budapesta”, declarムrealizatorii evenimentului.

Creat de Gerard Presgurvic dupムpiesa lui Shakespeare,  musicalul cu titlul original „Romeo et Juliette: de la Haine a la™Amour”  a avut premieră pe 19 ianuarie 2001, la Paris. Spectacolul a fost montat peste 10 țăƒri, printre care: Belgia, Anglia, Olanda, Ungaria, Rusia, Austria, Coreea de Sus sau Taiwan, și tradus în numeroase limbi, printre care flămândă, engleză, maghiară, rusă sau germană.

Turneul național al Teatrului  de Operetムse desfășoarムîn perioada septembrie 2012-septembrie 2013, majoritatea spectacolelor fiind jucate, cu aceastムocazie, pentru prima datムîn afara spațiului în care au fost montate.