Maria Grapini, ministrul Turismului, a refuzat participarea României la Târgul de Turism de la Munchen, deşi iniţial firmele de turism au fost anunţate că vor fi prezente la târg. În ultimul moment, banii necesari pentru participarea României la târg nu au mai fost alocaţi. Decizia Ministerului Turismului a stârnit însă revolta Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

Maria Grapini nu a găsit justificarea pentru care România ar trebui să participe la Târgul de Turism de la Munchen, asta cu doar câteva zile înaintea desfăşurării evenimentului.

„Există un ordin cu 60 de târguri dat de fostul ministru, dar fiecare târg se analizează şi se dă un aviz. La acest târg n-a existat niciun calcul care să justifice participarea. Pentru fiecare târg trebuie să existe o opţiune. Firmele ştiau de cele 60 de târguri şi trebuiau să se înscrie în ianuarie, dar firmele s-au înscris alaltăieri”, a declarat Maria Grapini.

„Eu am dat în scris explicaţia pentru anularea acestui târg şi regret că trebuie să-mi pierd timpul ca să explic un lucru care nu se înţelege de o oarecare doamna Martin care vrea să dicteze în Minister.”, a continuat ministrul Turismului.

Maria Grapini a comentat faptul că „nu este relevant să cheltuim bani ca cinci firme să se ducă să ocupe un stand, care analizându-le nici nu au în obiectul de activitate profilul târgului”.

„Dacă doamna Corina Martin era obişnuită să dicteze în Minister, trebuie să înţeleagă că parteneriatul public-privat se face făcând fiecare parte treaba lui”, a subliniat doamna Grapini.

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, a trimis o scrisoare către Ministerul Turismului pentru a exprima nemulţumirea membrilor asociaţiilor de turism cu privire la anularea participării la târg.