Primul-ministru Victor Ponta a declarat joi că în cadrul întâlnirii cu Francois Hollande a reiterat faptul că România nu este doar „cel mai bun partener”, ci şi „cel mai bun prieten” al Franţei, iar toate proiectele importante pentru viitorul celor două ţări vor fi desfăşurate şi gândite împreună.

„A fost o întâlnire cu totul specială cu preşedintele Republicii Franceze. Am reiterat faptul că România este nu doar cel mai bun partener, ci cel mai bun prieten al Franţei în regiunea noastră, că suntem o ţară francofonă şi francofilă şi că toate proiectele importante pentru viitorul celor două ţări, şi pentru viitorul Europei le putem desfăşura şi le putem gândi împreună. Este o relaţie specială, care durează de foarte mult timp  şi care acum are absolut toate condiţiile pentru a se dezvolta în continuare pe plan politic, pe plan economic şi pe planul politicii şi al noii viziuni asupra Europei de care UE are nevoie”, a spus premierul.

El a precizat că direcţia în care merge relaţia franco-română va fi în folosul ambelor ţări. „A fost o ocazie cu totul specială şi în mod sigur în urma discuţiilor de aici cu preşedintele Franţei, cu guvernul Franţei, cu cele mai importante companii franceze care investesc în România direcţia în care merge relaţia franco-română, axa Paris-Bucureşti de care am avut întotdeauna nevoie şi de care avem nevoie şi în continuare va fi în folosul ambelor ţări”, a conchis Victor Ponta.