Românii au reuşit să obţină titlul mondial la pescuit la crap! În competiţia organizată în premieră în ţara noastră, pe Lacul Corbu de lângă Năvodari, România s-a clasat pe locul I, câştigând pentru prima dată în istorie Campionatul Mondial la pescuitul la crap.

Campionatul Mondial s-a încheiat duminică, 30 septembrie, aducând României marea performanţă. În clasamentul general, România conduce cu 6 puncte, urmează Bulgaria cu 7 puncte şi Serbia – cu 9 puncte.

La individual, pe sectorul A, echipa României, formată din Ştefan Fâşie şi Felix Roman este de asemenea campioană mondială.

Acelaşi rezultat extraordinar l-a obţinut şi echipa de la sectorul C, Claudiu Lukacs şi Cătălin Ureche.

Lukacs a concurat rănit vineri la mână de coama unui crap. Pescarul a avut nevoie de intervenţia echipajului medical de pe ambulanţa SMURD, care i-a acordat îngrijirile şi a decis că poate continua concursul.

După ultima cântărire care a avut loc la ora 13.15, echipa României de pe standul B (Ionel Ghelase şi Valeriu Mărtoiu) a reuşit să o devanseze pe cea a Serbiei, aducând şi în clasamentul general titlul de campioni mondiali.

Podiumul este aşadar al Balcanilor. Pe locul 4 s-a clasat Portugalia, în timp ce cvadrupla campioană mondială Africa de Sud a obţinut abia locul 5.

Sursa: adevarul.ro.