Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, miercuri, că a trimis o scrisoare de intenţie la UEFA pentru ca Bucureştiul să găzduiască, alături de alte 12 oraşe din Europa, meciuri de la Campionatul European din 2020, an în care se vor împlini 60 de ani de la înfiinţarea competiţiei.

Mircea Sandu a afirmat că statul român trebuie să-şi asume anumite angajamente şi a precizat că prima condiţie, existenţa unui stadion de peste 50.000 de locuri, este deja îndeplinită de Arena Naţională. „Prima condiţie este ca stadionul să aibă minimum 50.000 de locuri, noi avem 54.400 nu ştiu cât. Prima condiţie e îndeplinită, restul sunt de infrastuctură generală. Cred că statul român se poate angaja. Asta va fi politica de viitor. O ţară ca Franţa este mare, are bani mulţi, acolo este şi investiţie privată foarte mare în stadioane, pentru că restul infrastructurii există. Stadioanele din multe ţări sunt neutilizabile. Trebuie să ai nouă stadioane în nouă oraşe sau maxim zece stadioane în zece oraşe. În Portugalia, după Campionatul European deja s-au demolat două stadioane. Fiind un singur stadion sau maxim două pe ţară, Germania are şi Munchen şi Berlin, Spania are şi Madrid şi Barcelona, dar oricum se va atribui unui singur oraş din fiecare ţară. Cele nouă stadioane nu aduc atâtea persoane la fiecare meci, de aici excludem Germania şi Anglia care au stadioanele «full». Asta cred că va fi găselniţa UEFA de a organiza Campionatul European în Europa şi nu într-o ţară. Eu sper ca fiind şi acolo, să pot face lobby-ul necesar, dacă politicul va spune da. Noi ne-am înscris, dar putem să renunţăm dacă politicul se decide că nu se pot face investiţii. Astfel de evenimente implică anumite sacrificii financiare, dar sunt obiective care rămân în România şi poporului român”, a completat Sandu.

În scrisoarea de intenţie trimisă de FRF la UEFA sunt descrise lucrurile făcute de FRF şi oraşul Bucureşti pentru organizarea finalei Ligii Europa din acest an, organizarea altor competiţii în România, precum şi infrastructura care se dezvoltă.

Preşedintele UEFA, Michel Platini, a lansat, la 30 iunie 2012, ideea unui turneu final al Campionatului European organizat în 2020 în 12 sau 13 oraşe din toată Europa.