Revocarea Alinei Ghica din Consiliul Superior al Magistraturii a fost votată de Curţile de Apel Galaţi, Craiova, Cluj, Oradea şi Piteşti.

Decizia de revocare a judecătoarei Alina Ghica – de la Curtea de Apel Bucureşti, reprezentantă a curţilor de apel în CSM – a fost luată cu 29 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă”, o abţinere, iar un vot a fost anulat.

Tot luni, adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Craiova a votat pentru revocarea din CSM a Alinei Ghica, decizia fiind luată cu majoritate absolută.

La adunare au participat 83 de judecători de la Curtea de Apel Craiova. S-a decis revocarea ei cu majoritate absolută. Mai precis, au votat „pentru” revocare 75 de judecători, şase au votat „împotrivă”, a existat o abţinere şi un vot nul.

La Curtea de Apel Cluj au fost prezenţi 43 de judecători, 38 au votat „pentru” revocare, patru „împotrivă”, iar un vot a fost nul.

Curtea de Apel Piteşti a votat pentru revocarea Alinei Ghica din CSM, dar şi pentru ceilalţi doi reprezentanţi ai curţilor de apel în Consiliu, Horaţius Dumbravă şi Alexandru Şerban. Un număr de 27 judecători din 29 au votat pentru revocarea lui Ghica, iar pentru ceilalţi doi membri s-au pronunţat 21.

Pe 23 ianuarie, adunarea generală a Curţii de Apel Bucureşti ia în discuţie propunerea de revocare a celor trei reprezentanţi ai curţilor de apel în CSM, judecătorii Ghica, Dumbravă şi Şerban.