Proiectul de lege se află déjà în dezbatere pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) din 19 octombrie.

Primarul Adrian Veştea a declarat, ieri, că acest statut este unul special care va avea un impact important asupra dezvoltării oraşului. Impactul pozitiv este determinat de creşterea circulaţiei turistice şi totodată a cifrei de afaceri a investitorilor din turism. În Braşov doar Poiana mai are statut de staţiune de interes naţional.

Principalul punct de atracţie al oraşului este Cetatea Râşnov. Aceasta a fost la un pas de prăbuşire în urmă cu trei ani. Între timp zidurile distruse au fost reparate. Primăria Râşnov şi Consiliul Judeţean Braşov au investit peste 3 milioane de euro în cetate. Acum autorităţile locale vor ca Râşnovul să devină staţiune turistică de interes naţional, pentru a beneficia de o mai bună promovare.

Anul acesta vor începe mai multe modernizări cu bani europeni. Un proiect aşteptat de ani buni este realizarea unui trenuleţ cu cremalieră (lift inclinat) care să urce din centrul oraşului Râşnov către cetate.

Un alt proiect care vizează Râşnovul se referă la reabilitarea şi modernizarea centrului istoric, prin amenajarea Pieţei Unirii ca zonă pietonală, construirea unui pasaj subteran sub această piaţă, a unei parcări subterane pe două nivele, precum şi refacerea infrastructurii străzilor adiacente

În 2010 la Râşnov a „fost scoasă la lumină” şi peştera Fundata. Accesul se face pe poteci speciale realizate din fibră de sticlă, iar iluminatul poate să păstreze acelaşi microclimat indiferent de anotimp.