Negocierile sunt în toi, însă reprezentaţii celor două partide vorbesc deja ce posturi de la vârf vor merge la UNPR. Dacă la nivel naţional, discuţiile decurg fără probleme, teritoriul se confruntă cu fricţiuni. La Neamţ, pesediştii locului sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele Consiliului Judeţean, Culiţă Tărâţă, îşi doreşte şefia organizaţiei judeţene, în pofida faptului că UNPR-iştii ar fi îndrituiţi doar la un post de vicepreşedinte.

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, secretar al Camerei Deputaţilor, spune că negocierile între cele două partide sunt încă în curs, fuziunea urmând să fie aprobată de către Congresele celor două partide.

„Probabil o să folosim practica din vechime. Dacă mai ţineţi minte, FDSN a fuzionat cu vreo 17 partide şi fiecare dintre acestea a primit câte un post de vicepreşedinte. Aveau un număr de vicepreşedinţi neegalat decât acum de către PNL. Aşa se făcea în vechime. Vedem…”, a declarat Nicolicea.

Informaţia este confirmată de surse din PSD. „Cel mai probabil, UNPR va primi un post de vicepreşedinte la nivel naţional pentru Gabriel Oprea”, a declarat un pesedist.