În ceea ce privește denumirea USL în campania electorală pentru europarlamentare, PSD afirmă că ar putea fi desființată doar prin denunțarea acordului politic de către Alianța de Centru Dreapta (formată din PNL și PC) și Alianța de Centru Stânga (formată din PSD și UNPR) sau prin Radierea Alianțelor Politice a uneia dintre cele două părți.

USL a fost constituită prin acordul dintre două alianţe politice, respectiv ACD (compusă din PNL şi PC) şi ACS (formată din PSD şi UNPR). În prezent, atât ACD, cât şi ACS sunt înregistrate în Registrul Alianţelor Politice şi niciuna dintre ele nu a formulat o denunţare a USL. Aşadar, USL este o entitate juridică validă, care întruneşte toate condiţiile legale privind înfiinţarea şi funcţionarea alianţelor politice din România”, arată un comunicat de presă al PSD citat miercuri de Agerpres.

Partidul Social Democrat precizează că denumirea, sigla și semnul electoral USL este o marcă aflată în proprietatea partidului și este înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și mărci, deci este o entitate validă din punct de vedere legal.

PSD, UNPR şi PC, ca reprezentanţi legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL. Precizăm că simbolul USL este folosit în campania electorală cu respectarea prevederilor legii privind mărcile şi indicaţiile geografice cu modificările şi completările ulterioare”, informează comunicatul citat.

Acesta arată că simbolul USL nu este folosit ca semn electoral, iar Alianţa PSD, UNPR şi PC nu a adresat o cerere în acest sens către Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România pentru Parlamentul European din anul 2014.