Astăzi va fi semnat contractul pentru modernizarea zonei de sud a Capitalei. Municipalitatea va primi 30 de milioane de euro din fonduri europene pentru a demara acest proiect, cel mai complex de până acum, realizat din bani UE.

Contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional va fi semnat astăzi de primarul general Sorin Oprescu și de ministrul Dezvoltării Regionale, Eduard Hellvig. Investiția totală ajunge la suma de 30 de milioane de euro, fiind cel mai amplu proiect realizat din fonduri UE din București. Este vorba despre un pasaj care va fi finalizat în 30 de luni, adică în 2015.

Pasajul subteran de la Piaţa Sudului va fi construit pe direcția Calea Văcărești – strada Nițu Vasile. Rampa spre Văcărești va avea 111 metri, iar cea spre Nițu Vasile va avea o lungime de 85 de metri. În subteran, pasajul se va întinde pe 85 de metri și va avea o înălțime de 5 metri. Rampa spre Niţu Vasile va fi o rampă unică având câte două benzi de circulaţie pe sens. Rampa spre Calea Văcăreşti va fi formată de fapt din două rampe independente, câte una pe fiecare sens de circulaţie, fiecare având câte două benzi.

În plus, de o parte și de alta vor fi construite și pasaje pietonale. Totodată, va fi realizat și un pasaj subteran pietonal care va face legătura între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai de pe Șoseaua Olteniţei. Mai mult, în intersecția Calea Văcăreşti – Şoseaua Olteniţei – strada Niţu Vasile va fi amenajat un sens giratoriu cu patru benzi de circulaţie.