Bicicliștii din București ies în stradă, pe 27 octombrie, pentru a-și face auzite nemulțumirile. Marșul revendicativ “Existăm și-o să avem bandă!” este soluția la care Comunitatea Bicicliștilor din București recurge pentru a-și cere dreptul.

Ei doresc o infrastructură coerentă pentru mersul pe bicicletă, atât de necesară într-o capitală europeană campioană la poluarea cauzată de traficul auto. În cadrul marșului se va semna o petiție pe care Comunitatea Bicicliștilor din București o va înainta liderilor politici și Primarului General al Municipiului București pentru a solicita adoptarea și implementarea politicilor publice menite să susțină soluțiile durabile de transport, anume transportul public și transportul cu bicicleta în București.

Cei 100 km de piste declarate ilegale de către Poliția Rutieră a Capitalei, amenajate aberant pe trotuarele din București pe banii cetățenilor, absența unor benzi dedicate pentru biciclete și transport în comun sunt doar câteva dintre motivele pentru care bicicliștii ies în stradă, pe carosabil, pentru a-și face cunoscută indignarea.

Obiectivul esențial al acestui grup de lucru este elaborarea unui plan integrat de mobilitate care să permită transportului public, autoturismelor, pietonilor și bicicliștilor să conviețuiască armonios într-o capitală dotată cu o strategie durabilă de transport urban.

La marșul “Existăm și-o să avem bandă!” din 27 octombrie au confirmat deja participarea organizațiile și grupurile informale: ATU, BateȘaua, Ecopolis, Optar.ro.