Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) a lansat luni, la Liceul „Alexandru Ioan Cuza”, programul „Şcoala Părinţilor”, în cadrul căruia vor avea loc sesiuni de informare pentru părinţi şi vor fi oferite servicii de consiliere educaţională.

„Părinţii au recunoscut că este nevoie de o şcoală a părinţilor astfel încât să învăţăm să fim părinţi pentru copiii noştri. Am contactat specialişti care au venit voluntari să lucreze cu noi şi să-i înveţe să se cunoască pe sine, să-şi cunoască copiii şi astfel să reuşim să îi sprijinim şi să încercăm să scădem şi fenomenul violenţei atât fizice, cât şi verbale şi în şcoală, şi în societate, să încercăm să treacă peste examenele care îi aşteaptă şi să se acomodeze mai bine cu ceea ce înseamnă şcoala în România”, a declarat cu ocazia lansării programului preşedintele FNAP-IP, Mihaela Gună.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că un astfel de program este necesar deoarece părinţii nu sunt întotdeauna pregătiţi să facă faţă provocărilor.

„Aşa cum există şcoală pentru copii, probabil că trebuie să existe şcoală şi pentru părinţi şi trebuie să plecăm de la ideea că nu suntem întotdeaua pregătiţi să răspundem provocărilor pe care poziţia de părinte ţi le determină şi de aceea există specialişti în psihologia copilului, în dezvoltarea copilului, în psihologie şcolară care studiază acest fenomen şi pot să dea un sfat părinţilor”, a spus Pricopie.

În cadrul programului vor avea loc o serie de sesiuni de informare pentru părinţi şi vor fi oferite servicii de consiliere educaţională cu rol de suport de care aceştia au nevoie, în scopul îmbunătăţirii relaţiei părinţi-copii-profesori. Programul va fi derulat şi în alte judeţe din ţară. Prăinţii se pot înscrie în program prin e-mail.