Manifestările vor debuta şi se vor încheia cu spectacole. Primul dintre ele, un spectacol folcloric, va fi susţinut, în intervalul orar 9,00-10,00 pe o scenă care va fi amplasată în Piaţa Unirii, de soliştii Laura Lavric, Maria Dragomiroiu, Veta Biriş, Petrică Mâţu Stoian, precum şi de Zenaida Judea şi Nicolae Hlib, ambii din Republica Moldova.

Momentul artistic va fi urmat la ora 10,00 de Onorul militar prezentat de Armata Română, la intonarea Imnului Naţional şi de un ceremonial religios. Oficialităţile centrale şi locale, printre care premierul Victor Ponta, prefectul Romeo Olteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, primarul Gheorghe Nichita, vor susţine discursuri în prezenţa cetăţenilor veniţi în Piaţa Unirii din Iaşi.

Potrivit programului, momentul va fi urmat de ceremonialul depunerii de coroane la monumentul domnitorului Al. I. Cuza din Piaţa Unirii, defilarea detaşamentelor militare şi de intonarea Horei Unirii şi desfăşurarea Horei Populare.

De la ora 11,00, timp de o oră, în Piaţa Unirii este programat momentul folcloric ‘Noi suntem români’. În acelaşi timp, oficialităţile se vor deplasa la Biserica ‘Trei Ierarhi’ unde va fi oficiată o slujbă şi vor fi depuse coroane de flori la mormântul domnitorului Al. I. Cuza. De la ora 12,00, municipalitatea va oferi peste 5.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi vin fiert tuturor cetăţenilor veniţi în Piaţa Unirii.

Seara, 100 de militari vor mărşălui cu torţe aprinse pe traseul Muzeul Unirii – Palatul Culturii, iar între orele 18,00 şi 20,00 în Piaţa Palatului Culturii, va fi organizat cel de-al doilea spectacol, un concert susţinut de Ruby, Iris şi Zdob şi Zdub.

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a trimis o invitaţie şi preşedintelui Traian Băsescu să participe la festivităţile de la Iaşi, însă acesta nu a confirmat participarea directă.

În aceeaşi zi la Iaşi ar putea avea loc şi proteste, sindicaliştii de la Sanitas şi foştii angajaţi ai Centralei Electro Termice Iaşi anunţând în urmă cu câteva zile că vor să declanşeze o acţiune de protest pentru a atrage atenţia asupra nemulţumirilor lor