Cu câteva zile înainte de startul oficial al campanie electorale, USL şi ARD îşi lansează programele de guvernare cu care speră să câştige voturile românilor pe 9 decembrie. Startul îl dau cei de la Alianţa România Dreaptă, care fac publice marţi, într-o dezbatere, măsurile pe care le propun sub sloganul „Reporneşte inima României”.

Liderii USL vor prezenta joi, la Palatul Parlamentului, programul de guvernare pentru perioada 2012 – 2016, o „chintesenţă” a programelor anterioare ale Uniunii.

Fie că este vorba de reducerea impozitelor pe venit şi pe muncă, de majorarea salariilor sau de diminuarea TVA, ofertele celor două blocuri politice împing orizontul de timp în care aceste măsuri se vor concretiza spre finalul guvernării 2012-2016. Toate cu argumentul că fie că nu sunt discutate şi aprobate de partenerii financiari internaţionali ai României, fie că o introducere imediată ar destabiliza bugetul.

În oferta USL, prima măsură concretă, reducerea CAS cu un punct procentual ar urma să aibă loc în 2013, în vreme ce în documentul ARD salariul minim ar urma să crească de la 1 ianuarie anul viitor. Restul măsurilor sunt desfăşurate pentru următorii trei ani, până în 2016.