Universitatea din București (UB) a trimis astăzi Ministerului Educației scrisoarea prin care solicită luarea măsurilor legale care se impun în cazul tezei de doctorat a premierului Victor Ponta, a declarat pentru NewsIn, rectorul instituției de învățământ superior, Mircea Dumitru.

Senatul UB a decis săptămâna trecută într-o ședință să transmită MECTS punctul de vedere al Comisiei de Etică a instituției referitor la teza de doctorat a premierului Victor Ponta, împreună cu rezultatele unei expertize științifice asupra lucrării realizată de trei juriști și o solicitare de a fi luate măsurile legale care se impun în acest caz.
Rectorul UB a explicat la sfârșitul ședinței că instituția nu poate solicita în mod direct anularea titlului de doctor al prim-ministrului Victor Ponta, deoarece un act normativ din 2011 interzice acest lucru în cazul demnitarilor.
Astfel, pe baza celor două expertize, cea morală emisă de Comisia de Etică a Universității din București și cea științifică emisă de specialiștii juridici, o comisie a Senatului UB va realiza un punct de vedere juridic asupra posibilității ca instituția să solicite MECTS anularea titlului de doctor al premierului Victor Ponta.