Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, le solicită judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să îi înlocuiască arestul preventiv cu o măsură mai puţin aspră, precum eliberarea sub control judiciar sau arestul la domiciliu.

Cererea este judecată luni de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, după ce miercuri noapte judecătorii de la Curtea Supremă au decis definitiv ca Adrian Duicu să fie anchetat în stare de arest preventiv.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Dosarul de corupţie îi vizează de asemenea pe şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ştefan Ponea, şi pe şeful PSD Mehedinţi, Constantin Popescu.