Pentru prima dată la o televiziune italiană va vorbi timp de aproximativ o oră numai în limba română, aceasta fiind o premieră mass-media pentru Italia şi România, în urma unui proiect între Toscana TV şi TVS Braşov, proiect susţinut de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă directorul TVS Braşov, Ovidiu Grădinar.

Începând din 18 ianuarie ora 20.30, cele două televiziuni vor realiza un program comun pentru românii din Regiunea Toscana unde conform statisticilor italiene, în această zonă, comunitatea minoritară cea mai numeroasă este cea a românilor.

În cadrul programului tv difuzat simultan atât la Toscana TV cât şi pe TVS Braşov, românii de peste hotare vor putea să vizioneze o parte din tradiţiile şi obiceiurile româneşti. Pe de altă parte, braşovenii şi românii integraţi în această parte a Italiei îşi vor spune poveştile lor de viaţă, iar cei care doresc să lucreze acolo vor putea afla în fiecare ediţie informaţiile necesare, privitoare la formele legale de muncă. Cele mai importante ştiri din Braşov vor fi reunite într-un scurt grupaj informativ, iar italienii stabiliţi la Braşov vor povesti experienţele lor de viaţă.

Transmisiunile tv se vor face sub denumirea ”Braşov-Toscana-fără frontiere”, respectiv ”Babele Toscana-Braşov”. În cadrul primei ediţii a proiectului de colaborare, românii din Toscana dar şi cei din Braşov vor urmări rubrici realizate în comun de cele două televiziuni.