Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat joi că ministrul de Externe Titus Corlăţean a greșit când a refuzat, “complet neelegant”, sprijinul Suediei în problema romilor, jignind-o pe ministrul de Externe Birgitta Ohlsson.

Declaraţiile domnului ministru de Externe Titus Corlăţean la adresa omologului său suedez, doamna ministru Birgitta Ohlsson, pe care a descris-o într-o emisiune tv ca ‘provenind dintr-un partid liberal micuţ şi având un profil uşor cam nervos’ sunt inacceptabile. Ca bărbat, acesta s-a dovedit complet neelegant, jignind o doamnă, iar ca ministru de Externe de-a dreptul incompetent. Un ministru de Externe are rolul de a deschide noi orizonturi către alte state şi de a ne construi noi relaţii, de a da dovadă de multă diplomaţie şi respect şi nicidecum de a le distruge pe cele existente. Suedia ne-a oferit sprijinul său pentru a cheltui corect bugetele puse la dispoziţie de Bruxelles pentru romi, pentru că acestea să ajungă efectiv la adevăraţii destinatari. Guvernul Ponta nu numai că a respins acest suport, dar a reuşit ca prin declaraţii incalificabile să mai arunce o pată neagră asupra României”, a spus Predoiu, potrivit unui comunicat de presă citat de Agerpres.

El a adăugat că Birgitta Ohlsson s-a arătat foarte dezamăgită de dezinteresul pe care Guvernul României l-a prezentat faţă de subiectul romilor.

Domnul Ponta îi asigura acum două zile pe baronii PSD cu dosare penale că le va fi alături, dar nu l-am auzit spunând nimic despre situaţia romilor, de exemplu. Asta pentru că, aşa cum şi ministrul suedez a constatat, premierul socialist Victor Ponta nu caută soluţii pentru a rezolva problemele societăţii româneşti, ci doar pentru a-şi linişti baronii din partid. Îi cer domnului Corlăţean şi şefului sau Victor Ponta să nu mai strice relaţiile europene ale României prin declaraţii incalificabile şi dezinteres, cum au fost cele făcute la adresa doamnei ministru Birgitta Ohlsson şi să remedieze această situaţie penibilă pe care au creat-o”, a mai spus Predoiu.