CEC Bank, Banca Comercială România, Banca Transilvania  şi Millennium Bank România vor acorda Poştei Române un împrumut de 100 milioane de lei pentru finanţarea capitalului de lucru.

„În urma unei licitaţii iniţiate în iulie 2012, Banca Transilvania şi-a adjudecat un lot de 20 milioane de lei, iar un altul de către Banca Comercială România. Restul loturilor, în sumă de 60 milioane de lei, au rămas neadjudecate şi, în acest context, Poşta a procedat la negociere fără anunţ de participare. În urma procedurii, Millennium Bank şi-a adjudecat două loturi în sumă totală de 20 milioane de lei, pentru care s-a semnat deja contractul, iar restul au revenit CEC Bank, contractul de împrumut fiind în curs de semnare”, au declarat pentru agenția MEDIAFAX reprezentanţii Poştei Române.

Anunţul de participare a fost publicat pe www.e-licitatie.ro în 18 iulie 2012, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor a expirat la 3 septembrie.

Compania a estimat costurile împrumutului la 8,8 milioane de lei.

Rambursarea creditului se va efectua din sursele proprii ale operatorului poştal.

Compania avea la sfârşitul lui 2011 datorii totale de 556,9 milioane de lei, iar numărul mediu de salariaţi a scăzut cu peste 2.500, la 32.124 de persoane.