Clasa pregătitoare va rămâne obligatorie, dar părinţii trebuie să aibă ”posibilitatea logistică” de a alege unde îşi înscriu copiii pentru a o frecventa – la şcoală sau la grădiniţă, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

”E clar un singur lucru. Aceasta trebuie să facă parte din ciclul şcolar, în aşa fel încât să nu fie dacă vrei, stai acasă, dacă nu… să fie obligatorie. Marea problemă a părinţilor, aşa cum am înţeles-o, este aceea legată de locul în care, în primul rând, se desfăşoară clasa pregătitoare, ce se întâmplă cu copilul după ora 12,00, pentru că cele mai multe grădiniţe au program prelungit, pentru că părinţii lucrează şi nu pot să plece la 12,00. Ceea ce trebuie să stabilim este să ştim câţi dintre părinţi vor să-şi înscrie copiii la şcoală şi câţi la grădiniţă, să le dăm posibilitatea logistică de a alege”, a spus Victor Ponta.

El a arătat că ministrul Educaţiei va prezenta Executivului o strategie în acest sens, precizând că ideea a fost de a lăsa în această perioadă de tranziţie ca părinţii, şi nu Guvernul să stabilească ce se întâmplă cu copilul.

Potrivit şefului Executivului, ar exista şi varianta arondării grădiniţelor pe lângă şcoli, realizându-se în acest fel o colaborare.

În ceea ce priveşte bacalaureatul diferenţiat, premierul a spus că este de acord cu această idee şi susţine în totalitate supravegherea cu camere video a examenului.