Premierul Victor Ponta i-a replicat, miercuri, liderului PDL, Vasile Blaga, răspunzând acuzelor că Martin Schulz i-ar fi făcut campanie, prin prezenţa sa în Târgu Jiu, că Blaga nu ştie nicio limbă străină şi nu înţelege ce se întâmplă dincolo de vamă.

„Domnul Blaga nu doar că nu ştie nicio limbă, nici nu ştie ce se întâmplă în Europa. (…) Nu doar că nu ştie nicio limbă străină, nici nu înţelege nimic din ce se întâmplă dincolo de vamă. Dânsul cu vama se pricepe”, a replicat Ponta.

El a precizat că preşedintele PE, Martin Schulz, reprezintă Europa, dincolo de familia politică din care face parte.

„Preşedintele Parlamentului European, dincolo de familia politică din care provine, reprezintă Europa şi discursul domnului Blaga e la fel cu discursul camaradului său de campanie, domnul Diaconescu”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Pontaşi Martin Schulz au fost împreună, în cursul după-amiezii de marţi, pentru a inaugura o staţie de epurare a apei, realizată la Bumbeşti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, în valoare de 2,5 milioane de euro, după care s-au deplasat la Târgu Jiu, unde au avut programe diferite pentru o scurtă perioadă de timp.