Şedinţa Parlamentului consacrată vizitei preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz, a început, miercuri, cu intonarea imnului european şi a imnului României. Martin Schulz a discutat cu preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, vicepreşedintele Senatului, Petru Filip, membrii Comisiilor de Afaceri Europene şi o parte a europarlamentarilor despre instabilitatea instituţională şi independenţa justiţiei.

Martin Schultz a susţinut un discurs în faţa parlamentarilor români.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, urmează să primească şi distincţia Colanul Camerei Deputaţilor.

Evenimentul va fi urmat de conferinţa de presă comună a preşedintelui PE  şi preşedintelui Camerei Deputaţilor, care va începe la ora 10.45.

De la ora 11.30, va avea loc primirea oficialului european de către preşedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni, urmată de o declaraţie de presă comună.

Schulz va avea, de la ora 15.45, o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean.

Programul preşedintelui Parlamentului European va continua cu întâlnirea pe care o va avea cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, începând cu ora 16.30, după care Schulz va avea o întrevedere, începând cu ora 18.00, cu reprezentanţi ai mediului academic şi studenţi ai Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.