Mai multi specialişti francezi au vizitat staţiunea braşoveană şi l-au  explicat edililor care sunt punctele slabe şi ce măsuri trebuie luate  pentru ca turiştii să petreacă mai mult de un weekend în Poiană.

În primul rând Poiana Braşov are nevoie de o pârtie dedicată exclusiv copiilor. Pentru a fi competitivă, staţiunea are nevoie şi de un centru de distracţii. Acesta este déjà în proiect, iar investiţia se ridică la 10 milioane de euro. Pentru a atrage turişti este nevoie şi de organizarea de evenimente zilnice pe timpul sezonului de iarnă.

În Poiană se va schia, în această iarnă pe pîrtia Drumul Roşu, (5,8 kilometri) şi variantele sale, de 2,95 kilometri lungime, pe pîrtia Lupului (2,62 kilometri) şi variantele pentru pîrtia Lupului (1,84 kilometri), pe Sub Teleferic (2,86 kilometri) şi Kanzel (0,80 kilometri)- toate considerate dificile, pe pîrtiile Sulinar (2,82 kilometri) şi variantele sale (1,70 kilometri), de dificultate medie, pe Bradul (0,50 kilometri) şi Stadion (0,10 kilometri), de dificultate uşoară.Cea mai lungă pârtie de schi este în Poiana Braşov.