În perioada 17 – 30 septembrie 2012, Brigada Rutieră Bucureşti va manifesta toleranţă „ZERO” pentru pietonii care traversează neregulamentar într-o nouă campanie de prevenire a accidentelor.

„Poliţiştii rutieri nu vor fi îngăduitori cu pietonii care aleg să traverseze neregulamentar drumul public”, anunţă Brigada Rutieră de Poliţie într-un comunicat emis luni, 17 septembrie a.c. Principala cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Bucureşti este traversarea neregulamentară, acţiunea poliţiei fiind una dintr-un serial organizat periodic, la diferenţe de câteva săptămâni.

Permanent, în această perioadă, vor fi desfăşurate acţiuni de impunere a legii, pentru conştientizarea pietonilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când nu traversează corect strada.

Nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice atrage aplicarea unei amenzi cuprinse între 140 şi 210 lei.

Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, în scopul reducerii numărului de evenimente rutiere în care sunt implicaţi pietonii.