Plenul Camerei Deputaţilor se va reuni marţi, la ora 12.00, pentru a se pronunţa asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a transmis preşedintelui Camerei Deputaţilor cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Alin Trăşculescu, formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie.

De asemenea, grupul parlamentar PDL are termen până marţi să se pronunţe asupra raportului Comisiei juridice şi a cererii DNA care îl vizează pe deputatul democrat-liberal Alin Trăşculescu.

Deputaţii din Comisia juridică au aprobat vineri, cu 10 voturi pentru şi unul împotrivă, încuviinţarea arestării preventive a lui Alin Trăşculescu.

Deputatul Mircea Grosaru, care a votat în Comisia juridică împotriva arestării preventive a lui Alin Trăşculescu, şi-a justificat votul prin faptul că nu a văzut dosarul în baza căruia DNA a propus arestarea. El a amintit că în cazurile lui Adrian Năstase şi Dan Păsat dosarele au putut fi studiate de deputaţi.

Avocatul Cristian Ene, apărător al lui Alin Trăşculescu, a declarat vineri, după şedinţa Comisiei juridice, că este pentru prima dată când unui deputat nu i s-a permis să-şi studieze dosarul.

La rândul său, Alin Trăşculescu, prezent alături de avocatul său la şedinţa Comisiei juridice, a susţinut că este nevinovat.

În adresa ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, transmisă preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, forul legislativ a fost informat că DNA a dispus începerea urmăririi penale faţă de Trăşculescu pentru infracţiuni de trafic de influenţă, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată comisă în legătură cu infracţiunea de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor.