Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR) organizează în perioada 19-25 noiembrie, în 14 centre universitare, o nouă ediţie a Festivalului ‘Studenţiada’.

Studenţii din Bucureşti, Timişoara, Reşiţa, Petroşani, Galaţi, Târgu-Jiu, Bacău, Craiova, Iaşi, Braşov, Piteşti, Constanţa şi Târgu Mureş vor avea timp de şapte zile acces gratuit la muzeu, spectacole de operă, film, teatru, vor participa la competiţii sportive (fotbal, baschet, tenis, jocuri de masa, şah), dar şi la traininguri, workshopuri, conferinţe, expoziţii, dezbateri, petreceri tematice, concursuri trăsnite şi concerte.

Prima zi a festivalului organizat de UNSR cuprinde un campionat de mini-fotbal, un concurs foto, un curs de training, dar şi personalizarea căminelor – activitate menită să implice studenţii din căminele Facultăţii de Energetică, pentru a-şi pune amprenta asupra locului în care îşi petrec patru ani. Astfel, studenţii de pe fiecare palier vor cădea de acord asupra unui mesaj care se va regăsi ulterior pe peretele etajului respectiv. Mesajele vor fi strânse de membrii asociaţiei care vor realiza şabloane şi vor încerca să surprindă plăcut pe oricine intră în acel cămin.