Ligile nord-americane de baschet (NBA) şi fotbal american (NFL) au decis, joi, să doneze câte un milion de dolari pentru eforturile de redresare după trecerea uraganului Sandy.

„Suntem încântaţi că proprietarii echipelor şi jucătorii şi-au unit forţele pentru a susţine comunităţiile şi familiile afectate de uraganul Sandy”, se arată într-un comunicat al NFL şi al sindicatului jucătorilor.

„Echipele noastre şi jucătorii s-au alăturat Crucii Roşii şi altor organizaţii umanitare în eforturile de redresare şi de ajutare a familiilor şi comunităţilor afectate”, a precizat şi preşedintele NBA, David Stern.

Pe de altă parte, NBA a anunţat că meciul dintre Brooklyn Nets şi New York Knicks, care ar fi trebuit să aibă loc joi, dar a fost amânat din cauza trecerii uraganului Sandy, va avea loc la 26 noiembrie.

Uraganul a cauzat moartea a cel puţin 92 de persoane în nord-estul SUA şi a lăsat milioane de oameni fără electricitate sau rupţi de restul lumii din cauza inundaţiilor sau a căderilor de zăpadă.