Actriţa americană Jodie Foster, câştigătoare a două premii Oscar, va primi în luna ianuarie un Glob de Aur onorific, un trofeu care recompensează o carieră de 40 de ani la Hollywood, în calitate de actriţă, regizoare şi producător de film, au anunţat joi organizatorii galei.

Reprezentanţii Hollywood Foreign Press Association (HFPA), asociaţia care organizează gala anuală a Globurilor de Aur, au spus că prin acest premiu Jodie Foster se alătură altor nume mari din industria americană de divertisment care au primit premiul Cecil B. DeMille la ediţiile precedente, precum Lucille Ball, Barbra Streisand, Al Pacino, Morgan Freeman şi Judy Garland.

Jodie Foster va primi acest premiu pentru întreaga carieră la gala de decernare a Globurilor de Aur, ce va avea loc pe 13 ianuarie la Los Angeles, unde vor fi recompensate cele mai bune filme şi cele bune performanţe actoriceşti de pe micul şi marele ecran din 2012.

Jodie Foster se numără printre cel mai bine plătite actriţe de la Hollywood. Câştigătoare a două premii Oscar, pentru rolurile din „Acuzata” (1988) şi „Tăcerea mieilor” (1991), ea a primit suma de 16 milioane de dolari pentru rolul din filmul „Curaj nebănuit” (2007). Foster a mai regizat „Castorul/ The Beaver” (2011), cu Mel Gibson, „Vacanţă cu familia/ Home for the Holidays” (1995) şi „Micul Tate/ Little Man Tate” (1991). Actriţa va putea fi văzută din nou pe marile ecrane, în curând, în filmul „Elysium”, de Neill Blomkamp, alături de Matt Damon. Filmul „Elysium” va fi lansat pe 1 martie 2013.