Deputatul Monica Iacob Ridzi și-a prezentat, marți, în plenul Camerei, demisia din grupul parlamentar al PDL, ea precizând că va activa în continuare ca independent.
Ridzi a precizat că va continua să-i reprezinte în Parlament pe locuitorii din Valea Jiului, dar ca deputat independent.

Monica Iacob Ridzi și-a înaintat, săptămâna trecută, demisia din PDL și din grupul parlamentar democrat-liberal, ea afirmând că PDL a devenit „un partid al dublei măsuri”.

Demisia a fost înaintată de Monica Iacob Ridzi lui Vasile Blaga.
Monica Iacob Ridzi a afirmat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Petroșani, că a acceptat să facă un pas în spate când a fost acuzată public în dosarul „2 Mai”, dar în egală măsură a așteptat de la colegii de partid doar să îi asculte argumentele privind nevinovăția. „Am înțeles să fac un pas în spate, să evit expunerile mediatice, să tac și să-mi prezint argumentele exclusiv în fața instanței de judecată, și nu pe la emisiuni ori în presă. Am înțeles să respect astfel deciziile partidului, linia impusă de acesta și să dovedesc încă o dată loialitatea mea. Dacă în urma discuțiilor pe care am cerut să le port și în care aș fi fost lăsată să-mi expun punctele de vedere, să-mi prezint argumentele, să aduc dovezile neimplicării mele în fapte penale aș fi fost mai atent ascultată, dacă unii colegi s-ar fi abținut de la a face declarații publice la adresa mea sau a familiei mele, în toți acești ani, fără a avea minima decență să mă consulte, aș fi înțeles să respect orice decizie a partidului, inclusiv cea legată de o posibilă necandidatura a mea în 2012. Însă aceste lucruri nu s-au întâmplat. Și astfel a apărut o prăpastie. A trebuit să aleg. Și am ales Valea Jiului”, a spus Monica Iacob Ridzi.

Ea a adăugat că nu are nimic de reproșat celor din conducerea PDL.