Senatorul Mircea Geoană susține, pe blog, că în cazul Oltchim „balbaielile de OPSPI s-au întâlnit cu exotismul ofertei”.
Geoană afirmă că nu este de acord cu „balbaielile OPSPI” legate de privatizare. „Nu poți niciodată trata privatizarea Oltchim ca pe o geambașie de căi. Procesul de privatizare a Oltchim a fost plin de greșeli și, ca într-o problemă de matematică, rezultatul nu avea cum să fie decât greșit. D-l Vulpescu nu a intuit decât prea târziu dimensiunea problemelor de la Oltchim și a lipsit cu desăvârșirea o abordare a privatizării menită să ofere perspective atât unor investitori serioși, cât și zecilor de mii de familii care depind de acest loc de muncă”, scrie fostul președinte PSD.

Potrivit acestuia, „cu migală, guvernările succesive ale PDL au tot băgat această problemă sub preș”.
Fostul președinte al Senatului declară că „este prea mult exotism în privatizarea Oltchim, prea multe întrebări și prea puține răspunsuri”. „Este o privatizare în stil Elodia, iar ceea ce pare că va dispărea este șansa unui loc de muncă pentru mii de vâlceni”, se mai arată în postarea lui Geoană.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, presei, la Târgu Mureș, că așteaptă ca persoana care a câștigat licitația pentru preluarea pachetului majoritar al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea să se prezinte în maxim zece zile cu banii, adăugând că, în caz contrar, este vorba de o infracțiune.