Aflat într-o vizită la fabrica de produse lactate a companiei Danone România, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat că este exclus ca laptele cu probleme să ajungă în procesul de producție sau la raft.

„Așa cum știți, în luna martie au fost acele probleme pe care le-am tot discutat în presă vizavi de industria laptelui și am vrut să mă asigur că astăzi este pe trendul pozitiv. Am vrut să discutăm despre vânzările și trendul vânzărilor în luna martie și la începutul lunii aprilie și lucrurile pe care le-am auzit ne-au bucurat foarte tare. Încă o dată, ni s-a confirmat faptul că nu există niciun fel de posibilitate ca un lapte cu probleme să intre în procesul de producție și să ajungă la raft”, a asigurat ministrul, citat de Agerpres.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că Danone România este un jucător important pentru piața românească, deoarece 48% dintre produse sunt ale acestei companii și arătat că „a fost singura companie care a făcut un efort extraordinar pentru a asigura siguranța și pentru a asigura consumatorul că nu există niciun fel de pericol”. În perioada 2007 – 2013, a continuat ministrul, România a atras fonduri europene pentru industria laptelui în valoare de 42 de milioane de euro. „Astăzi avem unități importante care satisfac consumul pe piața internă, dar există, pe fondul creșterii consumului de lapte, loc suficient pentru a dezvolta ferme și unități de procesare. Pentru ambele zone există fonduri europene pe care le vom pune la dispoziția celor interesați”, a arătat Constantin.

„Este un investitor extrem de important pentru noi, având în vedere locurile de muncă ce s-au creat, având în vedere cifra de afaceri și, de aici, veniturile care se înregistrează la bugetul de stat”, a conchis Daniel Constantin.

Danone România a retras în martie aproape 60 de tone de produse, suspectate că ar conține lapte contaminat cu aflatoxină, de pe rafturile magazinelor din toată țara. Deși pierderile s-au ridicat, potrivit directorului general al Danone pentru Europa Centrală și Sud, Dieter Schulz, la mai multe sute de mii de euro, „acum consumatorii s-au întors și ne vom întoarce la un nivel normal al consumului foarte curând”.