Ministrul Agriculturii Daniel Constantin va participa miercuri, la ora 17:30, la Bruxelles, la Reuniunea convocată de Ministrul Agriculturii din Irlanda pentru a dezbate problema comercializării pe piaţa din Marea Britanie a unor produse care ar fi conţinut carne de cal în loc de carne de vită.

În Marea Britanie a izbucnit un scandal legat de faptul că o marcă de lasagna care ar trebui să conţină carne de vită conţinea carne de cal, iar produsul era fabricat de compania franceză Comigel. Reprezentanţii acestei companii au susţinut că foloseau carne provenită de la un producător român şi că nu au ştiut că au cumpărat cal, ci vită.

Premierul Ponta a declarat luni că este „furios” că firmele franceze au dat vina pe România în scandalul lasagnei cu carne de cal şi a subliniat că nu vom accepta statutul de „suspectul de serviciu din Europa de Est”.

De asemenea, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat luni că în momentul de faţă nu există vreun indiciu care să confirme că etichetarea greşită a cărnii de cal ar fi avut loc în România.