Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, solicită demisia premierului Vlad Filat şi numirea unui premier interimar, în cazul în care ultimul refuză să revină la dialog în cadrul AIE, relatează Publika.md.

Lupu a declarat că este gata să renunţe, la rândul său, la funcţia de preşedinte al Parlamentului, în cazul în care Filat va accepta să plece din fruntea Guvernului.

Preşedintele Partidului Democrat a explicat că aceasta este singura cale de a pune bazele unei noi alianţe democratice şi de a evita alegerile anticipate.

Marian Lupu a enumerat şi motivele solicitării adresate premierului Vlad Filat: „Am luat act de situaţia creată, odată cu ruperea protocolului AIE şi destrămarea Alianţei, formarea unei noi majorităţi conjuncturale PLDM-PCRM, de lipsa capacităţii de coordonare a activităţii Guvernului, de solicitarea colegilor privind demisia premierului, dar şi de dorinţa noastră de a pune capăt crizei politice”.

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a cerut, miercuri, demisia premierului Vlad Filat, în legătură cu scandalurile de corupţie din ultima perioadă. În replică, Partidul Liberal Democrat a calificat declaraţiile lui Mihai Ghimpu drept lipsite de sens şi de voinţă politică, precizând că PL este interesat de organizarea alegerilor anticipate şi subminarea obiectivelor de integrare europeană.