Prin Proiectul integrat de amenajare turistică a malului Lacului Techirghiol, malul Lacului Techirghiol va fi transformat într-o zonă de îmbăiere şi recreere „la standarde tehnice şi estetice care îi vor asigura competitivitatea pe întreg litoralul românesc“.

Miza este ca locul să devină o atracţie de vacanţă pentru turişti. Pentru asta vor fi cheltuite peste 15 milioane de lei.

Lucrările finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 cuprind amenajarea malului lacului pe o suprafaţă de 7.000 mp, prin căptuşirea cu piatră a taluzului, pentru a împiedica surparea şi eroziunea.

Plaja în suprafaţă de 21.400 mp va fi refăcută prin aport de nisip. Va fi creată o grădină de recreere de 56.713 mp, precum şi zonă de băi reci de 7.400 mp.

Turiştii vor putea utiliza alei pietonale în lungime de 1708 metri, piste pentru biciclete şi alei pentru persoane cu dizabilităţi; de asemenea, aşa cum prevede legea, vor fi deserviţi de două posturi de salvamar şi un punct de prim-ajutor.

Utilităţile necesare bunei întreţineri şi siguranţei în zona de mal vor include trei grupuri sanitare cu duşuri şi trei vestiare, reţele de alimentare cu apă potabilă (334 m lungime), de evacuare a apelor uzate şi pluviale (310 m lungime), iluminat stradal aferent aleilor şi pistelor destinate turiştilor (2280 m lungime) şi o parcare cu o capacitate de 90 de locuri.