Ilie Stepan, fondatorul legendarei Pro Musica, a lucrat 11 ani la cvatruplul album „Lumina”, alături de Stepan Project. Albumul conţine cinci ore şi jumătate de muzică.

Pe 20 noiembrie, la Timişoara va avea loc lansarea oficială al acestui proiectul de anvergură. Albumul „Lumina” este alcătuit din trei CD-uri, un DVD şi o carte de 80 de pagini.

Ilie Stepan a lucrat 11 ani la realizarea albumului, la care şi-au adus aportul zeci de artişti din muzică, grafică, film, fotografie, litere. “Lumina” este un album unic în peisajul muzical românesc care însumează în total peste cinci ore şi jumătate de muzică. Acesta închide trilogia Stepan Project după “Sensul Vieţii” şi “Undeva în Europa…”.

O atenţie deosebită a fost acordată tehnologiilor noi de înregistrare şi redare a sunetului –astfel, DVD-ul care însoţeste albumul vine, în premieră pentru România, cu o versiune Surround 5.1. Înregistrările s-au făcut într-un studio construit special pentru acest proiect, la Timişoara.

Artistul afirmă că noul album Stepan Project se încadrează în acelaşi stil de fuziune ca precedentele două, şi se adresează toturor celor care vor să îşi deschidă sufletul, nu doar unei elitelor. De altfel, Stepan şi-a asumat rolul de a face educaţie prin muzică.

Pentru anul 2013, Ilie Stepan se va concentra la aniversarea celor 40 de ani de la înfiinţarea trupei Pro Musica. Acesta va avea loc pe 15 ianuarie, când va avea loc un concert acustic în Piaţa Victoriei din Timişoara. În luna mai va avea loc un alt concert grandios la Timişoara, iar din cele două spectacole se vor realiza două DVD-uri.