John Brennan a fost confirmat, joi, la conducerea CIA printr-un vot al Senatului american, la două luni după nominalizarea sa de către Barack Obama şi la o zi după o obstrucţie istorică a unui congresmen republican pe tema avioanelor fără pilot.

Senatorii au aprobat, cu 63 de voturi pentru şi 34 împotrivă, numirea lui John Brennan, în vârstă de 57 de ani, în prezent consilierul pe probleme antiteroriste al lui Barack Obama. Republicanul Rand Paul a împiedicat organizarea votului miercuri, printr-o intervenţie de aproape 13 ore, pentru a cere Casei Albe o clarificare privind folosirea avioanelor fără pilot în Statele Unite.

Confirmarea lui John Brennan vine să completeze echipa de securitate naţională a preşedintelui, după cea a lui John Kerry la Departamentul de Stat şi cea a lui Chuck Hagel la Pentagon.

„Cu 25 de ani de experienţă pe care John îi are la agenţie, bărbaţii şi femeile extraordinari din CIA vor fi conduşi de unul de-al lor”, s-a felicitat preşedintele Barack Obama într-un comunicat.