Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat, joi dimineaţa, într-o conferinţă de presă, că nu vizează funcţia de premier sau de preşedinte.

”Eu am intrat în PNL ca să întăresc poziţia Sibiului, nu să o slăbesc. Nu vizez funcţia de premier sau de preşedinte, dacă cineva crede asta, îmi pare rău pentru el. Nu renunţ la primărie, nici la sibieni”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis, proaspăt intrat în PNL, a mai declarat că va candida în PNL pentru o funcţie de conducere, mărturisind că a intrat în rândurile liberalilor pentru a „întări poziţia Sibiului”.

„Voi candida în PNL pentru o funcţie de conducere. Nu îmi doresc o anumită funcţie. Nu am plecat la PNL, cu ideea ca să iau funcţia cuiva, ci ca să mă integrez în echipa de conducere. (…) Am intrat în PNL pentru a face pasul pentru politica naţională”, a declarat Iohannis.

Acesta a mai explicat că, deja a discutat şi plecarea sa din conducerea FDGR.

„În 5 martie vom avea Congres. Cu siguranţă vom găsi o soluţie foarte bună pentru FDGR. Ideea generală este nu să abandonez Forumul German. Nu vreau să mă îndepărtez de Forumul German”, a mai zis Iohannis.

Acesta a mai mărturisit că nu îşi doreşte să ajungă preşedinte al României în 2014.