Ioan Irimie, propus la conducerea DNA, a fost şeful DNA – Cluj până în 2005, când a fost revocat de Daniel Morar, în proiectul de management el susţinând că Direcţia „trebuie să devină un acuzator energic şi imparţial în urmărirea penală şi judecarea cauzelor de corupţie la nivel înalt şi mediu”.

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a anunţat, joi, că pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a fost propus procurorul Ioan Irimie.

Mona Pivniceru a precizat că dintre candidaţii pentru această funcţie au fost selectaţi Claudiu Dumitrescu şi Ioan Irimie, fiind propus Irimie.

Propunerea pentru funcţia de procuror general al României va fi înaintată Consiliului Superior al Magistraturii. Potrivit regulamentului de numire a procurorilor şefi, CSM are termen 60 de zile până la emiterea unui aviz (consultativ) la propunerea înaintată de ministrul Justiţiei, decizia finală urmând a fi luată de preşedintele României.

Ioan Irimie este, din ianuarie 2010, procuror la Serviciul Teritorial Cluj al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În perioada iulie 2003 – octombrie 2005, Irimie a ocupat funcţia de procuror-şef al Serviciului Teritorial Cluj al DNA, iar până în iulie 2006 a fost procuror al acestei structuri. Din august 2006 şi până în 2009, Ioan Irimie a fost procuror şi, ulterior, procuror criminalist la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Anterior, Ioan Irimie a fost procuror în cadrul Secţiei de combatere a corupţiei din Parchetul Naţional Anticorpţie – Structura Centrală (septembrie 2002 – iulie 2003), procuror la Parchetul Curţii de Apel Cluj (ianuarie – august 2000), procuror şi, ulterior, procuror şef al Serviciul de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii organizate din Parchetul instanţei supreme (septembrie 1998 – decembrie 1999), procuror la Parchetul Tribunalului Cluj (octombrie 1990 – august 1998), procuror la Parchetul Judecătoriei Cluj-Napoca (octombrie 1985 – septembrie 1990), procuror la Parchdetul Judecătoriei Vişeu de Sus, judeţul Maramureş (1978 – septemberie 1985).