Secretarul de Stat american Hillary Clinton, spitalizată timp de câteva zile la începutul săptămânii şi absentă de pe scena politică din 7 decembrie din cauza unor probleme de sănătate, îşi va relua funcţiile luni, a anunţat duminică seara Departamentul de Stat.

Reluarea activităţii de către şefa diplomaţiei, care îi va preda ştafeta succesorului său John Kerry în săptămânile care urmează, a fost confirmată în agenda săptămânală publicată în cursul serii de departamentul său.

Secretarul de Stat, spitalizată de duminică, 30 decembrie, din cauza unui cheag de sânge localizat la nivelul capului, a ieşit din spital miercuri, 3 ianuarie, şi s-a întors la domiciliul său din Chappaqua în statul New York.

Clinton, în vârstă de 65 de ani, s-a declarat „epuizată” în ultimele săptămâni de ritmul frenetic pe care şi l-a impus de patru ani, când a călătorit aproximativ 400 de zile. Cu peste 1,5 milioane de kilometri parcuşi cu avionul şi 112 ţări vizitate, ea deţine recordul abolut dintre toţi secretarii de Stat americani.