Premierul Victor Ponta a solicitat conducerii Ministerelor de Interne şi Transporturi să informeze presa şi Executivul cu privire la măsurile dispuse în urma uciderii studentei japonezei de către un combinator de taxi.

La începutul şedinţei de astăzi a Guvernului, premierul a arătat că presa este interesată de măsurile luate pe aeroport în urma asasinatului studentei japoneze. Astfel, el a fost informat de către ministrul de Interne că a fost elaborat un proiect de hotărâre care urmează să fie prezentat Executivului. Acesta a declarat: „La un moment dat, legăturile de cauzalitate sunt ciudate între ce au taximetriştii ca şi tarif şi crima comisă, nu e o legătură directă, dar, într-adevăr, harababura de acolo trebuie îndreptată şi vă rog să veniţi cu proiectul de hotărâre de guvern”.

În seara de 15 august 2012, pe raza comunei Corbeanca, judeţul Ilfov, într-o zonă împădurită, în imediata apropiere a unui drum public (DN1), Nicolae Vlad a ucis-o pe Yurika Masuno, cauza morţii victimei fiind reprezentată de asfixia mecanică prin comprimare cervico-toracală, a explicat Ministerul Public.

Directorul general al companiei Aeroporturi Bucureşti, Cornel Poteraşu, a fost demis, în 31 august, de către ministrul Transporturilor, ca urmare a scandalului privind siguranţa celor care tranzitează aeroportul Otopeni, izbucnit după uciderea studentei japoneze.