Co-președintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Slatina, că situația de la TVR este ‘prioritate zero’ pentru liberali, iar subiectul va fi discutat miercuri la BPN al PNL, potrivit Agerpres.

‘Miercuri, când vom avea BPN al PNL, vom discuta situația de la TVR. Este prioritate zero și pornește de la premisa că trebuie să găsim o soluție de salvare a TVR. Din păcate, discuția cu Guvernul nu a născut foarte multe idei și mie mi s-a părut că a fost așa la un moment dat o discuție de dragul de a face discuție, pentru că Guvernul nu a venit cu nicio perspectivă, a spus că nu are nicio disponibilitate să plătească din datoriile TVR, Parlamentul este legat de mâini și de picioare dacă nu agreează o soluție cu Guvernul. Ca atare, miercuri vom face o discuție pe poziționarea PNL pe tema intrării în insolvență a TVR. Nu avem în acest moment un punct de vedere (…) Însă CA al TVR trebuie să fie votat în Parlament, să i se dea un mandat pe termen limitat în care să se prevadă niște obiective foarte clare pe care să le ducă la îndeplinire. Legea nu se poate modifica de mâine pe poimâine”, a spus Gorghiu.

Co-președintele PNL a mai afirmat că o soluție ar fi să se formeze un corp format din reprezentanți ai partidelor politice și specialiști din mass-media care în maxim o lună să vină cu o soluție pentru TVR.

‘Dacă nu vom rezolva în câteva luni situația TVR-ului, cred că suntem cu toții vinovați de ce se va întâmpla acolo. Nu este vorba doar de cele 700 milioane lei datorii la buget, dar vorbim și de câteva mii de angajați, vorbim de o televiziune care este pe buza prăpastiei”, a mai spus Gorghiu.

La rândul său, deputatul Gigel Știrbu, președintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, a afirmat că probabil întreagă clasă politică a înțeles că nu mai poate lăsa deoparte această instituție și trebuie să se implice toți pentru găsirea unei soluții de salvare a acestei instituții.

‘Băgarea în insolvență nu înseamnă închiderea TVR, nu înseamnă dizolvarea instituției, ci vă aduc aminte cazul Hidroelectrica care a fost băgată în insolvență, s-au șters datoriile, a redevenit profitabilă. Dar trebuie să luăm o decizie. Legea insolvenței ar trebui să fie modificată. În momentul de față există două variante: ori Parlamentul printr-o inițiativă, o înțelegere transpartinică, inițiază un proiect legislativ de modificare a legii insolvenței, astfel încât aceasta să se poată aplica și unei instituții de stat, ori printr-o decizie guvernamentală — o ordonanță de urgență a Guvernului prin care să se ia decizia de modificare a legii insolvenței ca să se poată aplica și SRTV. Cred că întreaga clasă politică a înțeles că nu mai putem lăsa deoparte această instituție și trebuie să ne implicăm toți să găsim o soluție ca această instituție să fie salvată”, a spus Știrbu.