Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost acuzat oficial de uciderea adversarei sale Benazir Bhutto, asasinată în 2007 în timpul unui miting politic, a anunţat procurorul la încheierea unei audieri.

„El a fost acuzat de crimă, complot criminal în vederea crimei şi pentru că a facilitat asasinarea” lui Benazir Bhutto, a declarat pentru AFP procurorul Chaudhry Azhar la încheierea unei audieri la Rawalpindi, oraş vecin cu capitala Islamabad.

Pervez Musharraf, care s-a întors în Pakistan la sfârşitul lui martie după ce a petrecut patru ani în exil, a fost rapid tras la răspundere în mai multe cazuri, între care moartea lui Bhutto, ucisă la 27 decembrie 2007 la Rawalpindi, în timpul unui atac cu armă uşoară dublat de un atentat sinucigaş.

„Actul de inculpare a fost citit în curte. El a negat toate acuzaţiile”, a adăugat procurorul, precizând că următoarea audiere în acest caz este prevăzută pentru 27 august.

„Acuzaţiile sunt fără fundament. Nu ne este teamă de această procedură. Vom respecta procesul judiciar”, a răspuns Sayeda Afshan Adil, avocata lui Pervez Musharraf.

În afară de dosarul Bhutto, fostul preşedinte Musharraf este în colimatorul justiţiei pakistaneze pentru impunerea stării de urgenţă în 2007 şi uciderea cu un an înainte, într-o operaţiune militară, a lui Akbar Bugti, un lider rebel din provicina Balucistan (sud-vest).