Structura Guvernului şi numele membrilor noului Executiv vor fi cunoscute miercuri, la prânz, după şedinţele conducerilor partidelor care compun USL, a anunţat premierul desemnat, Victor Ponta. Ponta a admis că noul Guvern va avea în componenţă mai multe ministere decât cel actual, fără a preciza însă care va fi numărul exact al acestora.

„Suntem foarte avansaţi. Miercuri dimineaţă şi PSD şi PNL au conducerile celor două partide şi veţi avea forma finală a titularilor. Eu aşa am considerat de la început că vreau să am miniştri care să răspundă de anumite lucruri şi nu miniştri care se împart şi la Bruxelles şi la Bucuresti şi la partid. Nu se creeaza noi structuri, ci se transferă între ministere”, a explicat premierul desemnat Victor Ponta.

Noua structură a Guvernului Ponta II va include mai multe ministere decât în prezent, cu ministerele Economiei şi Finanţelor împărţite în mai multe instituţii şi un ministru-coordonator pentru proiecte de infrastructură.

Premierul desemnat a mai precizat că în Guvern va fi şi un ministru-coordonator responsabil pentru proiectele de infrastructură de importantă naţională strategică, care va lucra în cadrul Secretariatului General al Guvernului, în subordinea directă a prim-ministrului, pentru a asigura legătura directă între instituţii şi ministerele avizatoare, fără să existe un minister propriu-zis în acest sens.

„Ministrul-coordonator va ţine de SGG şi de mine ca să reprezinte ceea ce înseamnă proiecte de importanţă strategică naţională, fie că e vorba de o autostradă, un spital regional sau un pod peste Dunăre. Departamentele care există se vor reorganiza şi vor primi un ministru-coordonator. Nu va fi un minister propriu-zis. Va ţine legătura între investitori şi ministerele care sunt implicate. E vorba de modul în care ţii legătura şi pui în practică proiectele foarte mari”, a mai spus Ponta.