Banca Comercială Română a primit o suplimentare de 45 milioane de euro pentru programul Prima Casă, fonduri pe care intenţionează să le acorde clienţilor sub formă de credite în lei, după ce legislaţia privind acest program va permite băncilor completarea şi modificarea ofertelor de finanţare.

Banca a acordat, de la începutul programului Prima Casă, circa 30.000 de credite în valoare de 1,2 miliarde euro.

Clienţii care au beneficiat de credite prin programul Prima Casă 4 sunt în general bărbaţi cu vârste între 25 şi 34 de ani, care au contractat împrumuturi pe 30 de ani. Bucureştiul este cea mai activă regiune pentru creditele derulate prin Prima Casă, cu o cotă în creştere de la 36% în prima etapă a programului la 45% în etapa a patra. Următoarele cele mai active judeţe sunt Timiş, Cluj, Iaşi, Constanţa, Braşov şi Sibiu.

Persoanele care doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă prin programul Prima Casă 4 trebuie să nu aibă deja o locuinţă sau să aibă maximum una cu suprafaţă utilă sub 50 de metri pătraţi. De asemenea, clienţii trebuie să aibă un avans de minim 5%, iar banca acceptă până la trei coplătitori.