Dolj a primit la Casa Naţională de Asigurări suma de 22.928.000 de lei. Banii vor fi distribuiţi către toate spitalele din judeţ. Sunt şi unităţi spitaliceşti care nu vor primi nici măcar un leu.

Spitalele din judeţul Dolj vor scăpa astfel de o parte din datorii „Fiecare spital ştie câţi bani are de primit. Sunt aproximativ 23 de milioane d elei, care vor mai ajuta unităţile spitaliceşti să mai scape de datorii“, au declarat reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Dolj.

Cea mai mare parte a banilor se va duce către Spitalul Judeţean din Craiova „16 milioane de lei ar trebui să intre în contul nostru. Sunt banii noştri şi ne ajută să mai plătim astfel din restanţele pe care le-am acumulat“, a spus Florin Petrescu, directorul Spitalului Judeţean din Craiova.

Sunt însă şi spitale din judeţ care nu vor încasa nici un ban din suma virată de CNAS. Spitalul Municipal „Filantropia“ şi Spitalul Orăşenesc Dăbuleni, nu vor primi nici măcar un leu din simplul motiv că ambele unităţi medicale nu aveau restanţe de primit din contractul încheiat cu CAS Dolj.