Cristi Danilet a susținut, marți, că Plenul Consiliului Superior al Magistraturii nu poate decât să respingă solicitarea de revocare a lui din funcția de membru ales al CSM, arătând că procedura privind revocarea să care a avut loc la judecătorii s-a desfășurat cu încălcarea unor dispoziții legale.

La începutul ședinței Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanții Asociației Magistraților din România au cerut că punctul de pe ordinea de zi privind revocarea judecătorilor Cristi Danileț și Alina Ghica să fie discutat cu prioritate, solicitarea fiind admisă de președintele CSM.

Astfel ședința Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a început cu discutarea revocării din funcție a celor doi judecători.

Primul care a prezentat un punct de vedere a fost Cristi Danileț, el susținând în fața membrilor Plenului CSM că procedura privind revocarea sa din funcție s-a desfășurat cu încălcarea unor dispoziții legale, astfel că nu poate fi decât respinsă solicitarea.

El a invocat ca argumente numărul insuficient de hotărâri ale judecătoriilor pentru revocarea sa și faptul că în unele cazuri hotărârile Adunărilor Generale ale judecătorilor au fost nelegale. Daniel a mai spus că în sesizările de revocare trimise CSM de către judecătorii trebuiau prezentate faptele de care este acuzat și atribuțiile încălcate de el ca membru al CSM.