Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, va participa joi, la Bruxelles, la prima sesiune a Comitetului Director al Parteneriatului European pentru Inovare (PEI) – „Productivitatea şi Sustenabilitatea în Agricultură”.

Din comitetul director al PEI mai fac parte, alături de ministrul Daniel Constantin, miniştrii de resort din Danemarca şi Grecia. Comitetul Director al Parteneriatului European pentru Inovare reuneşte 40 de personalităţi din rândul factorilor de decizie, organizaţiilor de fermieri, cercetătorilor şi organizaţiilor de consumatori de la nivel european.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de MADR, după introducerea făcută de comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş şi de comisarul pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, agenda sesiunii prevede dezbateri pe următoarele subiecte: principalele domenii de acţiune pentru PEI, precum şi modalităţile de implicare a oamenilor de ştiinţă în inovarea şi dezvoltarea agriculturii la nivel european, etc.

De asemenea, în cadrul discuţiilor se vor dezbate posibilităţile de a-i mobiliza pe agricultori să se angajeze în acţiuni inovatoare şi schimburi de cunoştinţe la nivel european, precum şi modalităţile de cooperare între fermieri, cercetători şi societatea civilă, în vederea promovării de inovaţii pentru îmbunătăţirea producţiei agricole şi o mai bună protejare a mediului.

Sursa: NewsIn.